Instagram követők- Minőség vagy mennyiség?

Mint minden közösségi felületen egy oldal tulajdonos számára az egyik legfontosabb feladat, hogy minél több követője legyen. Mivel állandóan pörögnek az események a neten bizony piszok nehéz felhívni az emberek figyelmét magadra és rávenni őket arra, hogy kövessenek. Persze, aki komolyan veszi a munkáját, annak ez sem lehetetlen…

Érdemes felgyorsítani az eseményeket?

Ha rákeresel a neten a témára biztos vagyok benne, hogy rengeteg olyan oldalt találsz, ahol már potom összegekért vásárolhatsz követőket. Elsőre jól is hangzik a dolog, de ha egy kicsit jobban belegondolunk…

Te komolyan veszed?

Ha azért szeretnéd növelni a követőid számát, mert komoly üzleti céljaid vannak vele, akkor ez az út sajnos nem járható számodra. Bár valóban jól hangzik, hogy egyik pillanatról a másikra több ezer új követőd lehet, de sajnos számodra ez csak kidobott pénz. Persze az emberek így látják majd, hogy milyen sokan csatlakoztak az oldaladhoz és lehet, hogy lesz, akit ez vonz majd, de a valóságban ez csak egy lufi.

Sajnos ezeknek a követőknek a zöme nem is igazi profil, csak egy legenerált fake oldal, ami mögött nincs ember. Ez azt is jelenti, hogy a tartamaid ugyan úgy kevés falhasználóhoz jutnak majd el, mintha semmit nem vettél volna. Ha akadna is köztük valódi oldal nagyon kicsi lesz az esélye, hogy érdeklődik a tevékenységed iránt. Ezzel a „befektetéssel” csak azt érted el, hogy a profilodon  követőket mutató szám szép nagyra hízik.

Érdemes Instagram követők vásárlásában gondolkodni?

A lényeg: minőség- mennyiég: 1:0

Ahogyan az élet sok területén úgy most itt is bebizonyosodott, hogy a minőség sokkal fontosabb, mint a mennyiség. Lehet több ezer álkövetőd, de sajnos ettől még nem lesz valóban népszerű az oldalad. Ráadásul egy kicsit avatottabb szem látja majd a csalafintaságot, hiszen az ilyen profilokon mindig aránytalanul alacsony a kedvelések, kommentek száma. Ha ránk hallgatsz, akkor inkább megdolgozol a sikerérét, ha pedig azt érzed, hogy nincs hozzá affinitásod, akkor inkább bízz meg egy profit. Biztosan többe fog kerülni, de legalább valódi eredménye lesz.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük