Instagram követők növelése? De, hogyan?

Akinek van Insta fiókja biztosan azt is szeretné tudni, hogy mi a titka a követőszerzésnek. Mi ismerjük ezeket a titkokat, és ha tovább olvasol egy részét meg is ismerheted.

Legyen átlátható a Bio

A Bio az a terület, ahol bemutathatod a vállalkozásod történetét, tevékenységét. Miből áll a bio?

Név: maximum 30 karakter

Felhasználónév: ez értelemszerűen a felhasználóneved jelenti, a legjobb, ha  minden felületen ugyan azt használod. Így könnyebben beazonosítanak a követők.

Webhely: Ez az egyetlen terület az Instagramon, ahol megadhatsz linket, így a weboldalad ide mindenképpen kerüljön bele.

Bio: Itt 150 karakternyi helyed van arra, hogy bemutasd a vállalkozásod.

Szuper Caption

Egy biztos, az Instagramon a főszerep a képeké és a videóké. DE! Ahogyan az élet minden területén, úgy itt is fontos szerepe van szövegeknek. Mondják, hogy egy kép többet mond ezer szónál, de valljuk be, hogy Te is sokszor elolvasod a hozzájuk tartozó szöveget. Ez az általában néhány mondatos kis leírás hozzáad a kép történetéhez és még érdekesebbé teszi.

Például, ha van egy kávézód, ahová betér egy tündéri kutyus a gazdiával (és ha a gazdi is megengedte), akkor feltehetsz az ebről egy képet és a leírásban írhatsz róla néhány mondatot. Biztos lehetsz benne, hogy nagy sikert aratsz majd ezzel a poszttal.

De, ha megérkezik az új árukészlet csomó nagy, barna dobozban azt is bátran lefotózhatod. A Caption-ben pedig írd le, hogy mi mindent rejtenek. A kép láttán biztosan sokan kíváncsiak lesznek a tartalmukra.

Ugye, hogy sok esetben tényleg fontos a szöveg?

Hashtegek

Kezd azzal, hogy összegyűjtöd azokat a kulcsszavakat, melyek a legjobban leírják a tevékenységedet. Majd ezek alapján végezz hashteg kutatást az Instán. Néz meg, hogy milyen hashtegeket találsz, amik számodra érdekesek lesznek. Próbálj olyanokat keresni, amikre nincs még több 100 ezer kép. Lehet a nagyon népszerűekből is használni 1-2-őt, de a ritkábban használtakkal könnyebb lesz az élvonalba kerülni.

Lehet nem is gondolnád, de a hashtegek is képesek elfáradni. Ez azt jelenti, hogy nem hoznak már olyan eredményeket, mint az első 1-2 hétben. Ezért érdemes a régi képeknél is időnként lecserélni néhányat, így azok a bejegyzések újra nagyobb figyelmet kapnak.

Légy Te is aktív

Az Instagramon kifejezetten fontos, hogy a profil ne csak várja a követők hadát, hanem Ő maga is kövessen, kommenteljen, kedveljen. Ez a kétoldalú aktivitás felpezsdíti majd az életet a profilodon!

Keresd meg a tevékenységedhez hasonló nagyobb profilokat és kedveld néhány követőjét, Így jobban szem előtt leszel majd az olyan felhasználók számára, akik érdeklődnek a tevékenységed iránt.

Ne csak posztolj

Az Instán lehetőséged van Történeteket és Live bejelentkezéseket közzétenni. Az ilyen megoldásokkal kiválóan színesítheted a megjelenésed, amit a követők is nagyon értékelnek majd. A Strories jellegű bejegyzéseket napi szinten 300 millió felhasználó nézi, ami annak fényében, hogy körülbelül 1 milliárd felhasználója van nem is olyan rossz. Ebben a lehetőségben néhány másodpercben mutathatsz be számodra fontos eseményeket, melyeket még színesebbé tehetsz a tag-ekkel, matricákkal, szövegekkel. A Live bejegyzések megjelenésük óta egyre népszerűbbek, így néha érdemes ilyen formán megjelenni. Azért szeretik annyira a felhasználók ezt a megoldást, mert így még közelebb kerülhetnek a követett személyhez vagy vállalkozáshoz.

Mit gondolsz? Hasznos tanácsok voltak?

Mi tudjuk, hogy mindez nagyon jól működik, hiszen rendszeresen alkalmazzuk őket az ügyfeleinknél és a saját csatornáinkon is. Te hányat ismertél ezek közül?

Ha a legalább 3 új dolgot tudtunk mondani, akkor kérlek fogadj el egy jó tanácsot: szükséged van egy szakértő segítségére. Ezek alapvető Instagram kezelési tippek voltak, és azoknak is csak egy kis része. Nagyon sok olyan praktika van, amit főleg tapasztalás útján ismerhet meg az ember. Bár mi arra törekszünk, hogy a blogunkban a lehető legtöbb információt átadjuk, de így sem tudjuk garantálni, hogy igazán sikeres leszel. Azonban, ha velünk dolgozol együtt, akkor a teljes szaktudásunkat és minden tapasztalatunkat egyszerre latba vetve segítünk majd Neked.

Klikkelj ide a nyitáshoz/bezáráshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük