Nincs pénzed hirdetésekre? Akkor most légy okos!

Sokan vannak, akik nagyon szeretnék jól csinálni a marketingjüket, de egyszerűen annyira az elején vannak, hogy nem tudnak hirdetésekre költeni. Ez pedig óriási hátrány, mert a gyors fejlődést sajnos másképp nem lehet elérni, azonban araszolgatni azért így is tudsz majd. Vannak olyan praktikák, amik segítségével felhívhatod magadra a figyelmet és esélyt kapsz arra, hogy megismerjenek. Persze sokkal több  melóval!

Kommentelj

Van egy fotós ismerősöm, aki úgy szerez új követőket, hogy más fotósok, grafikusok, festők oldalain kommentelget. Ezt most ne úgy értsd, hogy oda ját trollkodni hanem, hogy kulturáltan véleményez és okosan felhívja a figyelmet a saját oldalára. Saját bevallása szerint már jó pár új követője lett így. De ez a technika nem csak a kreatív területen ügyködőknél működik. Egy elektromos fűtéses oldal generál kivitelezőknél, lakberendezőknél simán megjelenhet. Például egy félkész házról készült képnél ajánlhatja a fűtőtesteit vagy egy lakberendezőnél felhívhatja a figyelmet a tényre, hogy az elektromos fűtések mennyire diszkrétek.

Kövess

A követés is egy jó módszer arra, hogy új emberekkel ismertesd meg a vállalkozásod. Bár itt talán kisebb arányban számíthatsz sikerekre, mint a kommenteknél, de azért pát új arcra így is szert tehetsz. Kövess be olyan oldalakat, amiknek a követő tábora érdekes lehet számodra. Ha visszakövetnek, akkor máris előrébb léptél. Ha nem még mindig próbálkozhatsz a posztoknál az első tippel.

Kooperálj

Fodrász vagy? Akkor a megszokott hajas posztok mellette, most jöhet egy szuper együttműködés egy beauty bloggerel. Te ingyen megcsinálod a haját, Ő meg kiteszi az oldalára. Ez a bartelezés a kisebb csatornákkal fog működni, mert a nagyon népszerű infuencerek ennyiért biztosan nem vállalják majd el, de sebaj, mert ezzel is növelheted a követőid számát.

Persze nem muszáj ennyire messzire menni. Az is jó megoldás, ha csak a posztok terén működtök együtt. Például az elektromos fűtéses példánál maradva a forgalmazó megbeszélheti a generálkivitelezővel és a lakberendezővel is, hogy megosztja egy képüket, ahol megjelöli az oldalukat, ha Ők is viszonozzák ezt. Jó eséllyel belemennek és akkor ingyen eljuthatsz több száz vagy több ezer emberhez. Persze nem fog mindenki követni, de innen is csurran-cseppen majd 1-2 új ember.

Kedvelés

Szeretnéd felhívni a számodra érdekes emberek figyelmét? Akkor kedveld néhány képét és, ha szerencséd van annyira érdekesnek talál majd, hogy elkezd követni.

Azt nem állítjuk, hogy ezekkel az öletekkel majd megváltod a világot, de ha kellő energiát fektetsz bele egy egyenletes fejlődést érhetsz el. Ami jó eséllyel eljuttat majd odáig, hogy már hirdetésekre is tudj költeni.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük