Pracli- Instagram profil elemzés

A legtöbbet tanulni mások hibájából és persze sikereiből lehet. Ezért úgy döntöttünk, hogy rendszeresen kielemzünk majd kisebb és nagyobb oldalakat, melyekből Te is nagyon sokat tanulhatsz. Elsőnek egy egészen kicsi, de annál ügyesebb profilt választottunk, ahol nyilvánvalóan nincs hiány a kreativitásban.

Pracli

A Pracli egy fiatal lány kézműves vállalkozása melynek keretein belül egyedi táskákat készít. Jelen pillanatban körülbelül 9 féle termékkel rendelkezik. Az Instagram oldalán 87 bejegyzés van fent és 1067 követője van. De miért érdekes ez az oldal, ha csak ennyien követik?

Azért mert egyedi, különleges és ötletes!

Ebben az esetben nem csak a termékekre, hanem a posztokra is gondolunk. A jó Instagram oldal egyik ismérve, hogy képes úgy követni a trendeket, hogy közben mégis egyedi marad. Ennek az oldalnak ez sikerült. Vidám és divatos stílusával jól megszólítja a célközönségét, de mégis van a posztokban valami extra. Lássunk is néhány példát.

Ennek az oldalnak a követőit elsősorban a tinédzser korosztálytól a 30 éves korosztályig bezáróan illetve a tízen éves kamasz vagy annál fiatalabb gyerekeket nevelő szülők teszik ki. A termékek nagyon fiatalosak, így vagy Ők vásárolják vagy számukra a szüleik. Az ovisoktól a fiatal felnőttekig sokan szerettek már bele a termékeibe.

Ezen a poszton is jól látszik, hogy igyekeznek egyedi és humoros bejegyzéseket közzé tenni. Ez a párosítás pedig mindig nagyon nyerő.

Különleges beállításokat használnak

Termékfotókkal tele az Insta, ezért nehéz is kitűnni közülük. Azonban egy ilyen egyedi megközelítésre biztosan mindenki felkapja a fejét. Abszolút dicséretes az elgondolás és a kivitelezés.

Az elégedett vevők képei

A legjobb reklám, ha látják, hogy mások már vásároltak Tőled. Ezt is nagyon okosan csinálják, mert több vevői képpel is találkozhatunk az oldalon. Sokkal kapósabb az a termék, ami másnak is kell. Ezt Te is bátran tartsd szem előtt poszt írásnál!

Az oldal előnyeiről röviden:

  • A célcsoportnak megfelelő posztok.
  • Rendszeres kommunikáció.
  • Ötletes megoldások és határtalan kreativitás.
  • Egyedi látásmód.
  • Hangulat teremtő.
  • A képek egy nagy egység részei.
  • Jól használja a hashtegeket.
  • Gyorsan válaszol az üzenetben feltett kérdésekre.

Az oldal hátrányai:

Nyilvánvalóan nem költ hirdetésekre. Azt gondolom, hogy egy ilyen oldalt már egy kisebb tőkéből is nagyon szépen fel lehetne futtatni. Valójában a Pracli profilja egy nagyon jó példa arra, hogy ingyen milyen nehéz jelentős eredményeket elérni (főleg, ha az ember nem marketing szakember). Ezért a jelenlegi 1067 követő szép eredménynek számít az oldal tulajdonosától.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük