Instagram követők szerzése

Influenszerségről álmodozol?! Szeretnéd te is megtudni hogyan szerezhetsz több követőt Instagramon?! Léteznek olyan technikák, amelyek segítségével növekedést érhetsz el! Az alábbiakban összeszedtük, hogyan lehetséges Instagram követők szerzése!

Instagram követők szerzése

Ahogy növekszik a felhasználók száma a népszerű platformon, úgy válik egyre nehezebbé a követők szerzése. Ez részben a folyton változó algoritmusoknak, részben pedig a nagyon sikeres és újító online marketing stratégiáknak is köszönhető. Óriási a verseny, hiszen akik sikeresen tudják képviselni magukat nagyobb bevételekre is számíthatnak!

Ahhoz, hogy influenszer légy nem kell részt venned castingokon, nincs szükséged arra, hogy valaki rád bólintson, jóváhagyja a személyedet. Mire van szükséged hozzá?! Klassz ötletekre, kreatív gondolkodásra, egyediségre és követőtáborra, szép számmal…Majd, ha ezek megvannak szponzorokra, akik alkalmasnak látják az általad kreált felületet és téged is arra, hogy a terméküket reklámozd. Ha az előbbiek megvannak, ez utóbbival lesz a legkevesebb gondod!

Első lépések

Első lépések: először is döntsd el, kiknek készíted az oldalad. Milyen közös pontok mentén tudsz kialakítani egy online mikroközösséget ezekkel az emberekkel?! Ezek nagyon fontos kérdések és sokat segít, ha megvizsgálod a saját felhasználói viszonyulásod az általad követett oldalakhoz. Mi miatt követsz egy influenszert? Mi nem tetszik az adott oldal felépítésében? Mi az, ami kiemelkedően jó? Nem arra buzdítunk, hogy másold le ezeket lépésről-lépésre, csak arra, hogy tudatosan figyeld meg, milyen stratégiák válnak be mások számára.

Követők növelése

Megjelenés

Instagram követők szerzése csak úgy lehetséges, ha kihasználod az oldal adta lehetőségeket és a lehető legtöbb információt megadod magadról. Ha saját márkát építesz fontos, hogy legyen egy egységes arculatod. Ez nem azt jelenti, hogy minden képed sablonmintára ugyanúgy nézzen ki, hanem azt, hogy tartalmazzon visszaköszönő, felismerhető elemeket. Ne használj 3 különböző filternél többet az instagram saját filterei közül! Használhatsz más, összetettebb, kompaktabb képszerkesztőket viszont, pl.: Lightroom, Canva, Snapseed. Ezek mind ingyenes alkalmazások, de nyugodtan próbálj ki többet is és találd meg azt, amivel a saját stílusod vissza tudod adni a legkönnyebben.

Tekints úgy az Instádra, mint egy bolt kirakatára. Amikor elsétálnak előtte, az összhatást fogják díjazni!

Funkciók

Használd a Story funkciót és az IGTV-t is! Az IGTV az Instagram legfrissebb újítása. Itt a felhasználóknak lehetőségük van az általuk követett oldalak videós tartalmai között böngészni. Ide már hosszabb, akár egy órás videót is feltölthetsz. Az IGTv-t állóképes videólejátszásra találták ki! Ennek megfelelően rögzítsd az oda készülő tartalmakat! Instagram követők szerzése közben ezeknek a funkcióknak a kihasználása nagy segítséget jelenthet számodra.

A sztoridban használj hashtageket és helymegjelöléseket is! A helyeknek is vannak sztorijaik, így ha nem mulasztod el ezek használatát, akkor a felhasználók akkor is megtalálhatnak majd téged, ha egy adott helyre keresnek rá.

Márkanagykövet kiválasztása

Saját márka építésekor figyelj arra, hogy próbáld meg a lehető legszemélyesebbé tenni a profilt. Az Instagram követők szerzése nagyban függ ettől. Az Instán azért töltenek sok időt emberek, hogy olyan oldalakat kövessenek, amikkel személyesen is azonosulni tudnak. Ha nem szeretnél a nyilvánosság elé állni, akkor válassz egy márkanagykövetet! A márkanagykövet az arcával és személyiségével is képvisel Téged! Ugyanakkor, azt fontos megjegyezni, hogy te ismered legjobban a saját közönségedet. Így valószínűleg neked lesz a legkönnyebb kiváltani a személyes szimpátiájukat.

Ha Te leszel a saját márkád arca is, nem zárja ki, hogy együttműködj másokkal is, akiknek a követőbázisát érdekelheti a te terméked is! Keress ilyen embereket (nem kell sok) és törekedj a hosszútávú együttműködésre! Mindkét fél jobban jár ezzel. A követők nem kedvelik, ha valaki túl sok terméket helyez el a posztjai között, és nem is tartják hitelesnek egy idő után.

Ágyazd be profilodat minden más oldaladra is! Ne felejts el honlapodon is hivatkozni a fiókodra! Ezt megteheted like box formájában! Ha vannak hírlevél feliratkozóid és aktív az email marketinged, az egy újabb lehetőség közösségi oldalaid népszerűsítésére!

Instagramon és Facebookon megosztott tartalmaid között lehet átfedés, de törekedj az egyedi tartalomra mindkét oldalon, hogy ezzel is aktivizáld a követőbázisod!

Hasznos tippek az Instagramról

Partnerség

Keress partnereket! Keress olyan cégeket, akiknek a terméke nem a konkurenciád. Viszont, a profiljuk jól illeszkedik a tiédbe! Érdemes nagyjából azonos követőszámú, méretben hozzád hasonló cégekkel probálkozni. Így lehet a leggyümölcsözőbb mindkettőtök számára az együttműködés!

Az általad követett oldalak közül válassz ki olyanokat, akik hasonló összetételű bázissal rendelkeznek, mint amilyennel te is szeretnél. Lépj velük reakcióba! Kövesd be őket, lájkolj és kommentelj a posztjaikhoz! Ez a legpopulárisabb módszer újabb követők szerzésére. Persze, mértékkel tedd mindezt, hiszen akár le is árnyékolhatják a profilodat ellenkező esetben. Próbálkozhatsz csak likeolással és kommenteléssel is, így is lesz egy százalék, aki követni fog közülük, akkor is, ha te nem követted be őket. Figyeljük a konkurenciát is! Könnyebben felmérhetjük saját közönségünket, ha a versenytársakat figyeljük lokális és globális szinten is.

Interakciók


Posztolj rendszeresen és használd a statisztikákat! Instagram követők szerzése csak akkor lehetséges, ha rendszeresen eléred a követőtáborod! Márpedig az Insta is úgy működik ilyen szempotnból, mint a Facebook. A legfrissebb bejegyzéseket láttatja a közönséggel. Ha üzleti fiókod van a statisztikáidból kitűnik, hogy a követőid melyik időszakban a legaktívabbak!

Q&A sztorik. Használd ki a felület interaktivitását és kezdeményezz párbeszédet a követőiddel! Élőzz gyakrabban! Az emberek még személyesebbnek élik meg a Live-okat és éppen ezért nagyon szeretik őket! …és persze nem utolsó sorban: használ #hashtageket! Ennek a fontosságát minden Instagram követők szerzése cikk hangsúlyozza és ez nem véletlen! Rengetegen keresnek rá címkékre, így sok új érdeklődőt bevonzhatsz az oldaladra! Ne ess túlzásba, bejegyzéseként használj maximum 15-öt.  J


 Instagram követők szerzése csak úgy lehetséges, hogy ha hajlandó vagy időt szánni az oldaladra, kvázi a meglévő közönségedre. Ne riadj meg a kemény munkától, vágj bele bátran, hiszen nagyon jó móka!

Ha segítségre van szükséged, akár kreatív vizuális tartalom készítésében, akár fiókmenedzselésben, fordulj hozzánk bátran! Egyaránt segítünk start up-oknak és influenszereknek és vállalkozásoknak is!

Vedd fel velünk a kapcsolatot: ITT

Végezetül ITT a Forbes egy angol nyelven íródott cikke, ami nagyon hasznos a témában!

Klikkelj ide a nyitáshoz/bezáráshoz

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük