10 Instagram tipp

Te is szeretnél sokkal profibb Instagram posztokat közzétenni és ezáltal népszerűbbé válni az egyik legnagyobb közösségi oldalon? Akkor olvasd el az alábbi cikkünket, mert most 10 szuper tippel készültünk Neked.

Fotózz úgy, mint a profik

A nagy oldalak előszeretettel használják az úgynevezett „flat lay” fotókat, melyek tökéletes megkomponált, felülről fotózott képeket jelentenek. Ebben az esetben mindig van egy központi téma, melyet különböző elemek egészítenek ki és tesznek hangsúlyosabbá. Általában hasonló színek dominálnak a képen és így alkotnak egy egységet. Ezeknél a képeknél fontos a szimmetria és az egyensúly.

Légy kommunikatív

És ne csak egyoldalúan. Már nem elég csak posztolni, hanem kapcsolatot kell teremteni a követőkkel. Válaszolj a kommentekre és kedveld a követők képeit. Hidd el nagyon értékelik majd ezeket a gesztusokat és sokkal szívesebben reagálnak majd a fotóidra vagy ajánlják másoknak az oldaladat.

Ebben az esetben nagyon fontos, hogy minőségi és változatos kommenteket hagyj. Ne írd minden kép alá ugyan azt, hanem őszintén nyilatkozz az adott képről. Legyen a kommunikációd életszerű és őszinte.

Kövess Te is

Egy újonnan induló oldal esetében jó taktika, ha Te is elkezdesz követni másokat. Gyűjtsd össze azokat az oldalak, melyek tematikája szorosan kapcsolódik a Tiédhez és kezd el követni az Ő követőiket. Nem minden szakmabeli támogatja ezt a módszert, azonban mi úgy gondoljuk, hogy érdemes használni. Azzal, hogy a konkurensed érdeklődői megismernek Téged is nem veszed el Őket. Csak akkor jelentesz valós veszélyt rájuk, ha Neked jobbak a termékeid vagy az árad.

De ne feledkezz el a mértékletességről sem. Ne kezdj el követni naponta több száz embert, és ha az általad követettek száma elér egy határt (olyan 1500-1800 ember), akkor kezd el kikövetni őket. Ha nagyon gyorsan szeretnél eredményeket az könnyen visszaüthet.

Hashtag-ek használata

Ezen a téren nagyon megoszlik a szakma véleménye! Van, aki azt mondja, hogy ki kell használni a maximális hashtag számot (ez 30 darab), míg mások egy sokkal alacsonyabb 3-5 darabszámot tartanak jónak. A nagy számok mellett azok az érvek szólnak, hogy így a nem releváns, de nagyon népszerű #-et is bele lehet venni, aminek köszönhetően könnyebben találnak rá a képekre. A másik csoport álláspontja szerint, pedig a kevesebb, de minőségibb szavak sokkal többet adnak a profil minőségéhez.

Mi melyik oldalon állunk? Valójában egyiken sem, de inkább a minősége tartjuk fontosnak. Ha van egy tucat releváns hashteged, akkor ne tartsd magadban, de csak azért ne írj oda egyet sem, mert az éppen menő. Ebben az esetben is nem a követők száma a legfontosabb, hanem a minőségüg. Azaz ne gyűjts magad köré irreleváns embereket, csak mert így mutatósabbak a számok. Ettől az eredmények nem lesznek jobbak!

Használd ki más csatornák nyújtotta lehetőségeket

Ha már van egy jó Facebook vagy You Tube közösséged, akkor mindenképpen népszerűsítsd ott is az Insta profilod. Hidd el, hogy sokan átkattintanak majd, hiszen nem véletlenül vannak ott, a már ismerd csatornádon sem. Ráadásul az Instán lehetőséged megadni, hogy az új képedig a Facebookon is megjelenjenek (lévén, hogy egy tulajdonban van a 2 cég).

Ne félj hirdetni!

Sokan gondolni sem akarnak az Insta hirdetésekre, hiszen ingyen is szépen lehet fejlődni. Azonban egy kis ráfordítással még gyorsabban és hatékonyabban teheted meg mindezt. Ne félj hirdetni, mert itt sokkal hatékonyabbak lesz a hirdetéseid, mint más felületeken.

Persze itt is igaz, hogy csináld jól vagy sehogy. Ha még soha nem foglalkoztál vele érdemes inkább egy megbízható marketingesre bízni. Ha mégis magad szeretnéd kezelni a hirdetéseket, akkor inkább előtte mélyen tanulmányozd ezt a szakmát.

Néha frissítsd a hashtageket

Légy akár sok akár kevés hashteg párti mindenképp érdemes a régi képeknél is néha frissíteni őket. Ha ezt megteszed egy időre megint figyelmet kap majd az adott poszt és új emberekhez juthat el. Havonta 1-2 alkalommal szánj rá 15-20 percet. Hidd el megéri!

Légy következetes

Adj egy hangulatot az oldaladnak. Mielőtt belevágnál határozd meg, hogy milyen színvilágban, milyen életérzést szeretnél képviselni és ezt következetesen vidd végig az oldalon. Senki nem fog elköteleződni melletted hosszú távon, ha Te magad sem tudod, mit akarsz képviselni. A Coelho idézetek és a Móricka viccek nem férnek meg egy Insta profilon.

Törekedj a legjobb minőségre

Manapság nem kell profi fotósnak lenni ahhoz, hogy jó képeket tudj készíteni. Főleg, hogy az Insta számos lehetőséget kínál a képeid feljavítására. Ne sajnáld az időt egy kis felturbózásra.  De figyelj oda, hogy a képeid ne legyenek kuszák. Lehetőleg egy vagy maximum 2 féle filtert használ, így szép egységes lesz az összkép.

Kérdezz

A komment az új Like, ez igaz az Instagram is. Tegyél fel kérdéseket a követőidnek, és reagálj a kommentekre. Az ilyen jellegű aktivitás nagyon jót tesz majd az oldaladnak.

Kérdezz az Instagramon, hogy ne legyen egyoldalú a kommunikáció.

Klikkelj ide a nyitáshoz/bezáráshoz

2 hozzászólás

 1. Szép napot kívánok!
  Egy nagyon egyszerű célom lenne, mégpedig az, hogy az instagramon hirhedté válljak olyan 2000követővel, hogy aztán kisebb, nagyobb cég termékét hirdethessem.
  A segítségüket és válszukat előre is köszönöm!

  1. Kedves Ádám!

   Köszönjük szépen a kommentedet, mely elkeveredett a kéretlen hozzászólások között.

   Nagyszerű hír, hogy ilyen tudatosan akarsz bázist építeni.

   A 2.000 követő megszerzése egy reális cél, melyet néhány hónapon belül tudunk neked is realizálni.

   Ellentétben a kamu követőkkel (a cégek 99,99% ilyeneket ad olcsón, vagy nem is annyira olcsón), az általunk épített bázisok 100%-ban magyar, élő emberekből fog felépülni, akik valóban érdeklődésüket mutatták az oldalad iránt.

   2.000 követővel már mikro influencerként el tudsz indulni, majd tovább tudod növelni as bázis méretét.
   Ahogy érkeznek a bevételek ezeket visszaforgatva tovább tudjuk támogatni a növekedésedet, és valóban egy szép napon elérheted a célodat: “az Instagramon hírhedté váljak”.
   És ez nem olyan távoli, mint azt egyesek gondolják.

   Nézd meg ajánlatunkat, melyet itt találsz meg: https://www.instagramkovetok.hu/instagram-kovetoszerzes/

   Részletesebben itt is elolvashatod el: https://www.instagramkovetok.hu/2023/07/12/vasarolj-valodi-magyar-instagram-kovetoket/

   Ha pedig másra vagy nem csak követőszerzésre van szükséged, akkor írj nekünk e-mailben.

   Üdvözlettel:

   Az InstagramKovetok.hu csapata

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük